Президентът Румен Радев отказа да отговори на въпрос дали България ще арестува

...
Президентът Румен Радев отказа да отговори на въпрос дали България ще арестува
Коментари Харесай

Радев отказа да отговори на въпрос дали Путин ще бъде арестуван, ако дойде в България

Президентът Румен Радев отказа да отговори на въпрос дали България ще арестува съветския президент Владимир Путин, в случай че влезе на наша територия.

Припомняме, че предходната седмица Международният углавен съд в Хага издаде заповед за ареста на съветския водач.

" Първо, вие знаете, че връзките сега сред държавите-членки на Европейски Съюз и Русия не са такива, че да допускат посещаване на президента на Руската федерация. Така че въпросът ви все още е безмислен ", сподели държавният глава Румен Радев след края на Европейския съвет в Брюксел.

Вчера Унгария съобщи, че няма да арестува съветския президент Владимир Путин, в случай че той влезе на нейна територия.

Държавният глава уточни още, че България получава цялостна поддръжка и висока оценка за защитата на външните граници на Европейски Съюз, като сега се прецизират с бързи темпове техническите параметри на европейската помощ. Българо-турската граница е оповестена за предпочитана от ръководителя на Европейска комисия и всички страни членки и упованията са през месец април да стартира осъществяването на помощта за страната ни.

" България е част от общата политическа рамка на Европейския съвет за поддръжка на Украйна, само че дружно с други 9 страни, не сме част от общата поръчка за доставка на 1 млн. снаряда за Украйна “, акцентира президентът Румен Радев в отговор на въпрос.

Той разясни, че практическата реализация на общата поръчка е в границите на самодейността на Европейската организация по защита, в която се включват 17 страни членки, а други 10, измежду които и България, не взимат присъединяване в тази самодейност. Държавният глава посочи, че България е част от Европейския инструмент за мир и с помощта на присъединяване си в него страната ни ще може да модернизира отбранителната си  промишленост, тъй че да дава отговор на актуалните условия и да има по-голям потенциал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР